mąka pszenna 25 dkg
jajka 1 szt
0,5 szklanki
olej 1 łyżka
sól 1 szczypta
kapusta kiszona 30 dkg
grzyby suszone 2 dkg
Ilość osób: 3-4
Kapustę ugotować do miękkości z grzybami w niewielkiej ilości wody. Odcedzić, zmielić maszynką o grubym sicie. Dodać sól i pieprz. Z reszty podanych składników zagnieść niezbyt twarde ciasto (w razie potrzeby zwiększyć ilość wody). Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać kółka. Na każde nałożyć porcję farszu i zlepiać pierogi (ja użyłam „maszynki”). W garnku zagotować wodę z łyżeczką oleju i soli. Na wrzątek wrzucać pierogi i gotować 3 minuty od momentu ich wypłynięcia na powierzchnię. Podawać ze zrumienioną na oleju cebulką z dodatkiem soli.
1 porcja 7 pierogow | |
Cena Zakupu | £ 0.40 |
maka | £ 0.23 |
jajka | £ 0.10 |
ser | £ - |
grzyby | £ - |
£ 0.08 | |
£ - | |
Cena Sprzedazy | £ 1.99 |
JMB | £ 1.59 |
Wynagrodzenie 2 osoby | £ 2,400 |
Rent [pm] | £ 2,167 |
Energy | £ 500 |
others | £ 1,000 |
profit | |
Fix Cost | £ 6,067 |
BEPi | 3,816 |
weekly | 881 |
daily | 126 |
BEPw | £ 7,593 |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz