niedziela, 8 kwietnia 2012

Pierogi z kapustą i grzybami

Kosztorys:
mąka pszenna     25 dkg
jajka     1 szt
0,5 szklanki
olej     1 łyżka
sól     1 szczypta
kapusta kiszona     30 dkg
grzyby suszone     2 dkg

Ilość osób: 3-4

Kapustę ugotować do miękkości z grzybami w niewielkiej ilości wody. Odcedzić, zmielić maszynką o grubym sicie. Dodać sól i pieprz. Z reszty podanych składników zagnieść niezbyt twarde ciasto (w razie potrzeby zwiększyć ilość wody). Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać kółka. Na każde nałożyć porcję farszu i zlepiać pierogi (ja użyłam „maszynki”). W garnku zagotować wodę z łyżeczką oleju i soli. Na wrzątek wrzucać pierogi i gotować 3 minuty od momentu ich wypłynięcia na powierzchnię. Podawać ze zrumienioną na oleju cebulką z dodatkiem soli.


1 porcja 7 pierogow
Cena Zakupu  £      0.40
maka  £      0.23
jajka  £      0.10
ser  £         -  
grzyby  £         -  

 £      0.08

 £         -  
Cena Sprzedazy  £      1.99


JMB  £      1.59


Wynagrodzenie 2 osoby  £    2,400
Rent [pm]  £    2,167
Energy  £       500
others  £    1,000


profit


Fix Cost   £    6,067


BEPi        3,816
weekly           881
daily           126
BEPw  £    7,593

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz