Piec konwekcyjno-parowy UNOX ChefTop gazowy
INFORMACJE TECHNICZNE
Wymiary: 750x834x1176 mm
Moc: 19,0 kW (gazowa), 0,7 kW (elektryczna)
Zasilanie: gaz + 230 V
Pojemność: 10 x GN 1/1
Ilość półek: 10
Ilość drzwi: 1
Rozstaw prowadnic: 67 mm
Moc: 19,0 kW (gazowa), 0,7 kW (elektryczna)
Zasilanie: gaz + 230 V
Pojemność: 10 x GN 1/1
Ilość półek: 10
Ilość drzwi: 1
Rozstaw prowadnic: 67 mm
OPIS
Podstawowa charakterystyka pieców konwekcyjno-parowych UNOX:
- drzwi wyposażone w oświetlenie LED
- większy wentylator dla zapewnienia szybszej obróbki produktów
- prowadnice blach ze stali nierdzewnej w kształcie litery C (CHEFTOP)
- elementy grzewcze z automatyczną regulacją mocy
- możliwość zapamiętania 99 programów po 9 kroków, każdy identyfikowany za pomocą 25 liter.
- ADAPTIVE.Clima program gwarantujący powtarzalność obróbki niezależnie od ilości wsadu. Kontrola wilgotności oraz możliwość zapisu 20 programów obróbki.
- AIR.Maxi możliwość zmiany prędkośći wentylatora: 3 prędkości biegłe oraz 3 prędkości pół-statyczne.
- STEAM.MAXI dwustopniowy zawór, dokładna kontrola ilości wytrącanej pary
- szybka zmiana kierunku obrotu wentylatora
- chłodzenie odprowadzanej wody
- DRY.Maxi usuwanie nadmiaru wilgoci z komory pieca
- wentylator chłodzący obudowę
- zabudowany panel tylny
- filtr mechaniczny urządzenia STEAM.Maxi
- reduktor obniżający ciśnienie do 2 barów
Funkcje pieca konwekcyjno-parowego elektrycznego UNOX CHEFTOP:
- pieczenie w gorącym powietrzu do 260C (mięsa, ryby, ciasta, pieczywo francuskie)
- gotowanie w gorącym powietrzu 70-260C oraz parze 30-60% (mięsa, ryby, warzywa)
- gotowanie w gorącym powietrzu 70-260C oraz nawilżanie 10-20% (mięsa, ryby)
- gotowania na parze w temperaturze 99-105C, para 100% (warzywa, potrawy dietetyczne)
- gotowanie produktów pakowanych próżniowo w temperaturze 70-85C, para 100%
- pieczenie / grillowanie / zapiekanie w gorącym powietrzu 70-260C z osuszaniem 10-100% (ciasta, zapiekanki, pizza, lasagna, warzywa, mięso)
- gotowanie z sondą (wszystkie programy z określeniem temperatury w rdzeniu potrawy 0-100C)
- utrzymywanie produktu w optymalnej temperaturze powyżej 70C
- regeneracja wcześniej przygotowanych potraw 85-130C, para 30-60%.
- drzwi wyposażone w oświetlenie LED
- większy wentylator dla zapewnienia szybszej obróbki produktów
- prowadnice blach ze stali nierdzewnej w kształcie litery C (CHEFTOP)
- elementy grzewcze z automatyczną regulacją mocy
- możliwość zapamiętania 99 programów po 9 kroków, każdy identyfikowany za pomocą 25 liter.
- ADAPTIVE.Clima program gwarantujący powtarzalność obróbki niezależnie od ilości wsadu. Kontrola wilgotności oraz możliwość zapisu 20 programów obróbki.
- AIR.Maxi możliwość zmiany prędkośći wentylatora: 3 prędkości biegłe oraz 3 prędkości pół-statyczne.
- STEAM.MAXI dwustopniowy zawór, dokładna kontrola ilości wytrącanej pary
- szybka zmiana kierunku obrotu wentylatora
- chłodzenie odprowadzanej wody
- DRY.Maxi usuwanie nadmiaru wilgoci z komory pieca
- wentylator chłodzący obudowę
- zabudowany panel tylny
- filtr mechaniczny urządzenia STEAM.Maxi
- reduktor obniżający ciśnienie do 2 barów
Funkcje pieca konwekcyjno-parowego elektrycznego UNOX CHEFTOP:
- pieczenie w gorącym powietrzu do 260C (mięsa, ryby, ciasta, pieczywo francuskie)
- gotowanie w gorącym powietrzu 70-260C oraz parze 30-60% (mięsa, ryby, warzywa)
- gotowanie w gorącym powietrzu 70-260C oraz nawilżanie 10-20% (mięsa, ryby)
- gotowania na parze w temperaturze 99-105C, para 100% (warzywa, potrawy dietetyczne)
- gotowanie produktów pakowanych próżniowo w temperaturze 70-85C, para 100%
- pieczenie / grillowanie / zapiekanie w gorącym powietrzu 70-260C z osuszaniem 10-100% (ciasta, zapiekanki, pizza, lasagna, warzywa, mięso)
- gotowanie z sondą (wszystkie programy z określeniem temperatury w rdzeniu potrawy 0-100C)
- utrzymywanie produktu w optymalnej temperaturze powyżej 70C
- regeneracja wcześniej przygotowanych potraw 85-130C, para 30-60%.
Cena netto: 23,575.00 zł
Cena brutto: 28,997.25 zł
Piece konwekcyjno-parowe UNOX
Piec konwekcyjno-parowy jest najważniejszym urządzeniem w kuchni. Dzięki niemu mamy możliwość serwowania wielu wspaniałych potraw gotowanych, pieczonych itp. Najnowsza linia pieców konwekcyjno-parowych UNOX to najlepszy sposób na uniknięcie stresu podczas obróbki termicznej żywności.
Piec konwekcyjno-parowy jest najważniejszym urządzeniem w kuchni. Dzięki niemu mamy możliwość serwowania wielu wspaniałych potraw gotowanych, pieczonych itp. Najnowsza linia pieców konwekcyjno-parowych UNOX to najlepszy sposób na uniknięcie stresu podczas obróbki termicznej żywności.
Opis systemów stosowanych w piecach konwekcyjno-parowych UNOX:
AIR.Maxi - Równomierne pieczenie
Powietrze jest nośnikiem ciepła wykorzystywanym do pieczenia produktów. Przepływ powietrza ma znaczenie dla osiągnięcia równomiernego efektu obróbki w każdym miejscu na blasze oraz na wszystkich blachach. Z tego powodu optymalizacja przepływu powietrza wewnątrz komory odgrywa znaczącą rolę przy opracowywaniu konstrukcji wszystkich pieców ChefTop i BakerTop. Technologia AIR.Maxi została opracowana w celu uzyskania optymalnej dystrybucji powietrza i ciepła wewnątrz komory pieca. Wentylatory umieszczone w piecach UNOX zapewniają doskonały i równomierny efekt obróbki wszystkich produktów. Zmienny kierunek obrotów wentylatora zapewnia równomierny efekt obróbki termicznej. Możliwość wyboru 3 prędkości ciągłych cyrkulacji powietrza wewnątrz komory oraz 3 trybów pół-statycznych umożliwia upieczenie każdego rodzaju produktu. Przy wyborze pół-statycznego trybu pieczenia na bardzo krótki czas aktywowane są wentylatory, które mieszają powietrze w celu uzyskania odpowiedniej temperatury obróbki oraz rozprowadzenia ciepła wewnątrz komory pieca. Użycie tej technologii umożliwia dokładne naśladowanie procesu pieczenia i obróbki zazwyczaj wykorzystywanego w piecach statycznych.
STEAM.Maxi - Perfekcja wykorzystania pary
Podczas obróbki produktów para umożliwia przygotowanie zdrowego i lekkiego posiłku. Gotowanie z wykorzystaniem pary, a w szczególności pary o niskiej temperaturze stosuje się przy przygotowywaniu różnorodnych potraw. Jest to nowoczesna metoda odpowiadająca tradycyjnemu gotowaniu w kąpieli wodnej i pasteryzacji. Dodatkowo podniesienie poziomu wilgotności w komorze pieca w pierwszystch minutach pieczenia produktów drożdżowych wspomaga wyrastanie ciasta i zrumienienie jego zewnętrznej powierzchni. Technologia STEAM.Maxi w piecach ChefTop i BakerTop umożliwia każdy rodzaj obróbki produktów z wykorzystaniem pary, nawet tych najdelikatniejszych, które wymagają niskiej temperatury. STEAM.Maxi w przeciwieństwie do tradycyjnej technologii z wykorzystaniem bojlera gwarantuje możliwość natychmiastowej produkcji pary dzięki niezawodności i efektywności. Połączenie STEAM.Maxi i AIR.Maxi umożliwia piecom UNOX przetwarzanie wody na parę do trzech razy szybciej niż w tradycyjnych piecach.
DRY.Maxi - Pieczenie w komorze pozbawionej wilgotności
Opatentowana technologia DRY.Maxi umożliwia szybkie usunięcie z komory pieca wilgoci uwolnionej z pieczonego produktu, a także pozostałej po zastosowaniu technologi STEAM.Maxi na poprzednim etapie obróbki produktu. Podczas pieczenia technologia DRY.Maxi umożliwia wydobycie doskonałego smaku pieczonych produktów. Możliwe stało się osiągnięcie całkowitego osuszenia komory pieca, a co za tym idzie uzyskanie najwyższych wymaganych standardów jakościowych.
ADAPTIVE.Clima - Doskonały i niezawodny rezultat
Podczas procesu obróbki, wilgoć zawarta w surowych produktach paruje i powoduje powstanie w komorze pieca wilgotnego środowiska. Dzięki technologii ADAPTIVE.Clima parametry obróbki w piecach ChefTop i BakerTop są nieustannie monitorowane. Kontrolowana jest nie tylko temperatura, ale również poziom rzeczywistej wilgotności w komorze pieca. W związku z tym użytkownik ma możliwość osiągnięcia żądanego rezultatu pieczenia każdej partii produktów z gwarancją uzyskania doskonałego produktu finalnego, niezależnie od ilości blach umieszczonych w piecu. Stała kontrola wszystkich parametrów pieczenia umożliwia piecom UNOX dokładne określenie temperatury i wilgotności podczas całego procesu pieczenia, wykrywając jednocześnie każdą zewnętrzną ingerencję użytkownika, na przykład otwarcie drzwiczek. Po osiągnięciu żądanego rezultatu technologia ADAPTIVE.Clima umożliwia użytkownikowi zapamiętanie bieżącego procesu obróbki, a następnie powtórzenie go niezliczoną ilość razy, dając pewność uzyskania każdorazowo rezultatu. Piec automatycznie odtworzy rezultaty procesu obróbki uzyskane przez użytkownika w procesie pilotowym.
MAXI.Link - Prostota i łatwość dostosowania do potrzeb w profesjonalnej kuchni
Największym wyzwaniem w obliczu którego stoi nowoczesna gastronomia jest możliwość zaoferowania maksymalnej jakości, różnorodności i udoskonalonych walorów smakowych przy jednoczesnym zapewnieniu szybkiej punktualnej obsługi, mając na uwadze minimalizację kosztów i optymalne wykorzystanie przestrzeni zajętej przez urządzenia.
Piece konwekcyjno-parowe UNOX to wszechstronne urządzenia do profesjonalnej kuchni. Profesjonalne piece Unox są zaprojektowanie tak, aby zaspokoić każdą potrzebę w sposób kompletny i wszechstronny. Poznaj techniki kulinarne możliwe dzięki piecom konwekcyjno-parowym.
AIR.Maxi - Równomierne pieczenie
Powietrze jest nośnikiem ciepła wykorzystywanym do pieczenia produktów. Przepływ powietrza ma znaczenie dla osiągnięcia równomiernego efektu obróbki w każdym miejscu na blasze oraz na wszystkich blachach. Z tego powodu optymalizacja przepływu powietrza wewnątrz komory odgrywa znaczącą rolę przy opracowywaniu konstrukcji wszystkich pieców ChefTop i BakerTop. Technologia AIR.Maxi została opracowana w celu uzyskania optymalnej dystrybucji powietrza i ciepła wewnątrz komory pieca. Wentylatory umieszczone w piecach UNOX zapewniają doskonały i równomierny efekt obróbki wszystkich produktów. Zmienny kierunek obrotów wentylatora zapewnia równomierny efekt obróbki termicznej. Możliwość wyboru 3 prędkości ciągłych cyrkulacji powietrza wewnątrz komory oraz 3 trybów pół-statycznych umożliwia upieczenie każdego rodzaju produktu. Przy wyborze pół-statycznego trybu pieczenia na bardzo krótki czas aktywowane są wentylatory, które mieszają powietrze w celu uzyskania odpowiedniej temperatury obróbki oraz rozprowadzenia ciepła wewnątrz komory pieca. Użycie tej technologii umożliwia dokładne naśladowanie procesu pieczenia i obróbki zazwyczaj wykorzystywanego w piecach statycznych.
STEAM.Maxi - Perfekcja wykorzystania pary
Podczas obróbki produktów para umożliwia przygotowanie zdrowego i lekkiego posiłku. Gotowanie z wykorzystaniem pary, a w szczególności pary o niskiej temperaturze stosuje się przy przygotowywaniu różnorodnych potraw. Jest to nowoczesna metoda odpowiadająca tradycyjnemu gotowaniu w kąpieli wodnej i pasteryzacji. Dodatkowo podniesienie poziomu wilgotności w komorze pieca w pierwszystch minutach pieczenia produktów drożdżowych wspomaga wyrastanie ciasta i zrumienienie jego zewnętrznej powierzchni. Technologia STEAM.Maxi w piecach ChefTop i BakerTop umożliwia każdy rodzaj obróbki produktów z wykorzystaniem pary, nawet tych najdelikatniejszych, które wymagają niskiej temperatury. STEAM.Maxi w przeciwieństwie do tradycyjnej technologii z wykorzystaniem bojlera gwarantuje możliwość natychmiastowej produkcji pary dzięki niezawodności i efektywności. Połączenie STEAM.Maxi i AIR.Maxi umożliwia piecom UNOX przetwarzanie wody na parę do trzech razy szybciej niż w tradycyjnych piecach.
DRY.Maxi - Pieczenie w komorze pozbawionej wilgotności
Opatentowana technologia DRY.Maxi umożliwia szybkie usunięcie z komory pieca wilgoci uwolnionej z pieczonego produktu, a także pozostałej po zastosowaniu technologi STEAM.Maxi na poprzednim etapie obróbki produktu. Podczas pieczenia technologia DRY.Maxi umożliwia wydobycie doskonałego smaku pieczonych produktów. Możliwe stało się osiągnięcie całkowitego osuszenia komory pieca, a co za tym idzie uzyskanie najwyższych wymaganych standardów jakościowych.
ADAPTIVE.Clima - Doskonały i niezawodny rezultat
Podczas procesu obróbki, wilgoć zawarta w surowych produktach paruje i powoduje powstanie w komorze pieca wilgotnego środowiska. Dzięki technologii ADAPTIVE.Clima parametry obróbki w piecach ChefTop i BakerTop są nieustannie monitorowane. Kontrolowana jest nie tylko temperatura, ale również poziom rzeczywistej wilgotności w komorze pieca. W związku z tym użytkownik ma możliwość osiągnięcia żądanego rezultatu pieczenia każdej partii produktów z gwarancją uzyskania doskonałego produktu finalnego, niezależnie od ilości blach umieszczonych w piecu. Stała kontrola wszystkich parametrów pieczenia umożliwia piecom UNOX dokładne określenie temperatury i wilgotności podczas całego procesu pieczenia, wykrywając jednocześnie każdą zewnętrzną ingerencję użytkownika, na przykład otwarcie drzwiczek. Po osiągnięciu żądanego rezultatu technologia ADAPTIVE.Clima umożliwia użytkownikowi zapamiętanie bieżącego procesu obróbki, a następnie powtórzenie go niezliczoną ilość razy, dając pewność uzyskania każdorazowo rezultatu. Piec automatycznie odtworzy rezultaty procesu obróbki uzyskane przez użytkownika w procesie pilotowym.
MAXI.Link - Prostota i łatwość dostosowania do potrzeb w profesjonalnej kuchni
Największym wyzwaniem w obliczu którego stoi nowoczesna gastronomia jest możliwość zaoferowania maksymalnej jakości, różnorodności i udoskonalonych walorów smakowych przy jednoczesnym zapewnieniu szybkiej punktualnej obsługi, mając na uwadze minimalizację kosztów i optymalne wykorzystanie przestrzeni zajętej przez urządzenia.
Piece konwekcyjno-parowe UNOX to wszechstronne urządzenia do profesjonalnej kuchni. Profesjonalne piece Unox są zaprojektowanie tak, aby zaspokoić każdą potrzebę w sposób kompletny i wszechstronny. Poznaj techniki kulinarne możliwe dzięki piecom konwekcyjno-parowym.
Świetnie napisany artykuł.
OdpowiedzUsuńDawno nie było takiego artykułu. Bardzo fajny wpis.
OdpowiedzUsuńW sumie ja raczej używam pieca do opalania na paliwo stałe i wiem jak ważną sprawą jest to aby regularnie wzywać kominiarza. W każdym razie mogę polecić świetnego fachowca https://kominiarz.warszawa.pl/ który się na tych pracach zna.
OdpowiedzUsuń